Coevorden – De heer F.C. (Ferry) van Gerven en mevrouw M.A. (Riet) Lucas zijn vandaag, zondag 28 juli, maar liefst 65 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Jan Zwiers bracht het paar ‘s middags een bezoek in zorgcentrum Aleida Kramer om de felicitaties namens het gemeentebestuur over te brengen.

Van Gerven zag het levenslicht in Schiedam, zijn vrouw komt uit Rotterdam. Zij werkten bij confectiefabriek Gazan in Rotterdam en hebben elkaar daar ontmoet. Van beide kanten waren er veel familieleden, die bij het bedrijf werkzaam waren. De trouwdag op 28 juli 1954 was extra bijzonder, omdat op diezelfde dag ook haar broer in het huwelijksbootje stapte.

Het paar ging in Den Haag wonen. Van Gerven verliet Gazan en werkte onder meer bij een bedrijf waar hij ornamentlijsten maakte. Daarna was hij jarenlang werkzaam bij Van Dam Modestoffen, waarvoor hij stoffen door het hele land vervoerde. Zijn vrouw bleef bij Van Gerven en zette zich daarna in voor huishoudelijke zorg voor ouderen.

De heer en mevrouw Van Gerven kregen één dochter. Zij woonden nabij Holland Spoor, de wijk stond op de nominatie om gesloopt te worden. Zij waren met pensioen en verkochten hun woning en besloten naar Drenthe te verhuizen, omdat dochter Anita Brinckman-van Gerven in Schoonoord woonde. Hun oog viel op een woning in Odoornerveen, waar zij in 1990 gingen wonen. Daar waren zij druk met de tuin en met hun fazanten en duiven.

Het echtpaar verkaste nogmaals en ging naar Dalen. De heer Van Gerven woont sinds vorig jaar in zorgcentrum Aleida Kramer, zijn vrouw woont nog zelfstandig aan de Meulenhof in Dalen. Dochter Anita en haar man John wonen inmiddels in Dalen.