Coevorden – Voor zondag 1 maart staat weer een Kasteelsessie van Theater Hofpoort op het programma. Ditmaal geven Thijs van Leer & Menno Gootjes een concert, dat om 15.00 uur begint.

Thijs van Leer (71) is een Nederlandse fluitist en toetsenist. Hij was samen met gitarist Jan Akkerman een van de bekendste leden van de band Focus en maakte enkele succesvolle soloalbums. Focus-gitarist Menno Gootjes begeleidt Thijs van Leer tijdens dit muzikaal samenzijn, met Thijs’ levensverhaal als rode draad.

In 1966 won Thijs van Leer een competitie. Als prijs mocht hij een single opnemen met Rogier van Otterloo. Hij speelde als beroepsmuzikant in de cabaretgroep van Ramses Shaffy. Hij richtte in 1969 het Thijs van Leer Trio op. Hij ontmoette kort daarop Jan Akkerman, die toetrad tot de band van Thijs van Leer. De naam werd gewijzigd in Focus.

Bekende albums verschenen onder de naam Introspection. Na het vertrek van Akkerman in 1975 bleef Van Leer actief met Focus tot 1978. In 2002 trad Van Leer toe tot Hocus Pocus, een band als eerbetoon aan Focus. Deze naam werd weer in ere hersteld.

Toegangskaarten zijn online en in The ReadShop aan de Friesestraat te koop.

Foto: Monique Pictures.