Dalen – De Drentse Fiets4Daagse is ook in startplaats Dalen zeer geslaagd. Vandaag was er vanaf ’t Grootveld in Dalen naast de routes van 40 en 60 km een familieroute. Maar eerst stond een ontbijt klaar, waaraan velen deelnamen.

De routes gingen via Stieltjeskanaal, Schans Katshaar, Schoonebeek en Coevorden (voor de 60 km was er een extra lus via Weiteveen en het Bargerveen). Alle rustplaatsen hadden enorm hun best gedaan voor een hartelijke ontvangt en voor de kinderen en hun ouders/begeleiders was er van alles te doen onderweg. Zo konden zij bijvoorbeeld boogschieten, waterfietsen en het spel kubb spelen in de Daoler Tuun.

Bij terugkeer was het goed toeven op het terras waar de band Retro bekende hits uit de jaren zeventig tot en met negentig speelde. Dat viel in de smaak, er werd meegezongen en er werd zelfs gedanst.

Vanuit Dalen gingen in totaal 570 deelnemers van start en dat is 7 procent meer dan vorig jaar. Opvallend is, aldus de organisatie, dat het aantal voorinschrijvingen daalt en het aantal inschrijvingen ter plaatse juist stijgt. Aan de familieroute deden 63 kinderen mee, begeleid door volwassenen. De deelnemers waren zeer te spreken over het evenement.