Coevorden – Raptim speelde zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Beilen. Het werd 0-0 en daar mocht Raptim zich mee in de handen knijpen.

Beilen begon sterk en zette gelijk druk op de achterhoede van Raptim, resulterend in twee dikke kansen in de openingsfase. Zo had Nick Matthijssen in de 6e minuut al de 0-1 op het scorebord moeten zetten, maar zijn inzet werd door Tristen Hidding en in tweede instantie door Kay de Groot gestopt.

Een paar minuten later opnieuw een grote kans voor de gevaarlijke en bedrijvige Matthijssen, maar deze keer was het Jesse Keen die zijn poging tot corner wist te promoveren. Raptim had moeite om het spel te maken en speelde futloos en slordig. Beilen daarentegen kreeg in de loop van de eerste helft nog twee enorme kansen. In de 20e minuut stuitte Owen van der Werf op uitblinker Kay de Groot en in de 35e minuut was het opnieuw Nick Matthijssen die De Groot op zijn weg vond. Raptim kreeg geen enkel schot tussen de palen gedurende de eerste helft, en dus was het 0-0 bij de rust.

Na rust zagen de aanwezigen hetzelfde spelbeeld. In de 51e minuut kreeg Beilen opnieuw een grote kans. Via de linkerkant van het veld ontving Dyam Blaauw de bal, maar opnieuw was Kay de Groot een sta in de weg. Beilen dacht in de 62e minuut op een verdiende voorsprong te komen, maar het doelpunt van Nick Matthijssen werd al dan niet terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Trainer Doldersum van Raptim bracht een aantal verse krachten in om het tij te keren, maar dat had weinig effect. Ook doordat de krachten bij Beilen langzaamaan wegvloeiden kwam Raptim wel wat beter in het spel, maar het wist geen enkele vuist te maken. Kenmerkend was het gebrek aan doelpogingen; het wist niet één keer een bal tussen de palen te krijgen. Het duel bloedde dood en scheidsrechter Jan Reints floot uiteindelijk voor het einde.

Beste man aan Raptim-kant was zonder twijfel keeper Kay de Groot, hij hield zijn ploeg op de been. Beilen zal zich wel eens achter de oren krabben; gezien de hoeveelheid gemiste kansen waren drie punten verdiend geweest. Zover kwam het gelukkig niet voor Raptim, het koestert een punt en is weer een stapje dichterbij de eindstreep.

Volgende week speelt Raptim een inhaalduel tegen vv Schoonebeek in Nieuw-Schoonebeek. Dit duel begint om 14.00 uur.

Verslag: Jeroen Ramaker. Foto’s: Patrick de Groot