Dalen – Het was vrijdag en zaterdag beter weer dan in eerste instantie werd verwacht. Gisteren, vrijdag gingen de fietsers naar en langs onder meer Dalerveen, Den Hool, Holsloot, Erm, Sleen, Benneveld en Oosterhesselen en Gees. De deelnemers aan de 60 km deden ook nog Schoonoord, Wezup en Aalden.

Vandaag gingen de routes door het grensgebied. Via Coevorden ging de route naar Emlichheim en, het is vaste prik, naar de molen Laar om via Coevorden weer naar ‘t Grootveld in Dalen te gaan. en ook Emlichheim, de langste route ging bovendien naar Hoogstede.

Ontbijt en familieroute

Morgen, zondag, is alweer de laatste dag. De dag begint met een ontbijt op ‘t Grootveld, dat wordt gehouden tussen 8.00 en 10.00 uur.

Naast de 40 en 60 km is er een familieroute van 30 km. Deze kortste route gaat via Dalerveen en Stieltjeskanaal en Coevorden. De speciale bewegwijzering gaat langs activiteiten voor jong en oud. Zo kan een zuivelboerderij worden bezocht en staan waterfietsen en handboogschieten op het programma. De deelname voor kinderen is gratis. Volwassenen betalen 10 euro. Starten kan tussen 8.00 en 11.00 uur. Voor 17.00 uur dienen de deelnemers zich te hebben afgemeld.

De 40 km bezoekt ook Schoonebeek en omgeving. De deelnemers aan de 60 km fietsen ook door Nieuw-Schoonebeek en het Bargerveen.

Meer informatie over startplaats Dalen is hier te vinden, de routes zijn te bekijken via deze link.