Traction Avants trekken bekijks én levert bijzonder verhaal op

Traction Avants trekken bekijks én levert bijzonder verhaal op

Coevorden – Traction Avant Nederland, afdeling Noord, hield zondag het jaarfeest in het centrum van Coevorden. Er stonden vele Tractions, van het allereerste type, de 7A uit 1934, tot en met de 11 BF Familiale uit 1957. Bovendien was er een concours d‘elégance en konden de Citroënbezitters meedoen aan een stadswandeling, een rondrit en een diner.

Het is honderd jaar geleden dat André Citroën zijn eerste personenauto, de eerste Type A, presenteerde. Vijftien jaar later, in 1934, werd de Traction Avant gepresenteerd. Dat was voor die tijd een revolutionaire auto. Dit model is in productie geweest tot juli 1957.

Er was tot slot een prijsuitreiking aan degenen, die het mooist voor de dag kwamen. Winnaars waren Jan Riewald en zijn echtgenote. De winnaar kregen de prijs uit handen van Miss Ganzenhoedster Michèlle Rozema.

Bijzonder verhaal

Het gezin Van Wakeren uit Groningen was present met een heel bijzonder exemplaar met een heel bijzonder verhaal. Svenne van Wakeren deed in 1984 met zijn vader mee aan de rally Parijs-Moskou-Parijs. “Vervolgens”, vertelt hij, “is de auto verkocht en kwam terecht bij een garage in Boijl (Friesland). Daar heeft de auto dertig jaar ongebruikt gestaan. Toen de eigenaar van het bedrijf overleed, heeft zijn zoon de auto op Marktplaats gezet. Ik zag dat en mijn vrouw Brechje en ik besloten de auto te kopen. Alles was onaangeroerd, zelfs mijn speelgoed van toen lag er nog in. Zelfs de namen van de familieleden, destijds aangebracht op de motorkap, zijn onaangetast Brechje: “We hebben de auto in 2015 of 2016 gekocht en die is helemaal gerestaureerd. We hebben in 2016 meegedaan met een rally in Frankrijk en toen zaten onze kinderen Félicien en Liselotte achterin, op de plekken waar vroeger Svenne en zijn zus zaten.” .

De auto’s trokken heel wat bekijks, terwijl op de Weeshuisweide het Theatertuinfeest aan de gang was en het koopzondag was in het centrum.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Logo Theater Hofpoort