Coevorden – Met het plaatsen van drie warmtepompen bij het gemeentelijke sportcomplex De Swaneburg in Coevorden is een volgende stap gezet in het project Gasloos. Dit project moet ertoe leiden dat bij het sportcomplex de gaskraan eind dit jaar definitief dicht kan.

Projectleider Anton Beekman: “Natuurlijk zullen we in plaats daarvan meer elektriciteit gaan verbruiken. Stichting De Swaneburg heeft in de afgelopen jaren al 786 zonnepanelen geplaatst die nu circa zeventig procent van de elektriciteit opwekken, die we verbruiken. Die elektriciteit wordt niet altijd opgewekt wanneer we die ook nodig hebben. We kopen dus ook nog steeds elektriciteit in. Dit is echter allemaal groene stroom. Wanneer we de gaskraan dus dicht zetten, zijn we werkelijk volledig CO2-vrij. Daarmee lopen we voor op de doelen die de gemeente Coevorden zich heeft gesteld. Ook t.o.v. de landelijke doelen op dit gebied liggen we ver voor.”

Dit project is mogelijk gemaakt door de steun van de gemeente Coevorden. Ook de financiële bijdrage van de provincie Drenthe was een belangrijke voorwaarde om dit project te kunnen realiseren. Er wordt hard aan gewerkt om dit project binnen de planning en budget eind dit jaar af te ronden. Zoals het er nu naar uitziet zal dit ook lukken.

Foto: eigen foto De Swaneburg

Lees ook:

Raad gaat unaniem akkoord met Swaneburg Gasloos

Swaneburg zet volgende stap in gasloos zwembad

Stichting Swaneburg rondt eerste fase verduurzaming Drostenhal af