Dalen – Dalen is op zaterdag 2 en zondag 3 november het toneel voor een sprankelend wielerevenement: het Regiokampioenschap Veldrijden voor Noordoost-Nederland, gecombineerd met een nationale veldritwedstrijd. Zowel professionele mountainbikers en veldrijders als wielerliefhebbers uit de omgeving zijn welkom bij dit weekend vol festiviteiten.

Twee jaar geleden werd het Regiokampioenschap voor Noordoost-Nederland voor het eerst in Dalen gehouden. Het was toen zo’n groot succes, dat het dit jaar een tweedaags evenement wordt voor veldrijders uit het hele land.

De organisatie is in handen van WSV Emmen. De permanence is op sportpark ’t Grootveld.

Interclubwedstrijd

Op zaterdag 2 november is er een laagdrempelige interclubwedstrijd voor mountainbikers en veldrijders. De wedstrijd is onderdeel van een competitie van Noord-Nederland, maar ook mensen die niet lid zijn van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU) kunnen meedoen via een dagpas. Iedereen die van mountainbiken of veldrijden houdt, wordt uitgenodigd mee te doen. Inschrijven kan ter plaatse op de dag zelf.

Op zondag 3 november wordt de Nationale Veldritwedstrijd gehouden. Hieraan kunnen nieuwelingen, junioren, nieuwelingen-meisjes, juniorvrouwen, vrouwen en elite/beloften deelnemen. Dit zijn deelnemers met een wedstrijdlicentie.

Sportief en muzikaal

Het belooft een sportief en spectaculair weekend te worden. Ook voor mensen die zelf niet fietsen, is het de moeite waard om te komen kijken. Of om mee te doen, want naast wielerwedstrijden is er nog meer te doen.

Cross door het bos van Codac

Hardloopgroep Codac houdt op zaterdagmiddag ‘Cross door het Bos’. Dat is een laagdrempelige, recreatieve crossloop waaraan jong en oud kan meedoen. Het parcours heeft een lengte van 2,5 kilometer. De deelnemers bepalen zelf hoeveel rondes zij lopen. Het is mogelijk om als estafetteteam mee te doen. Inschrijven kan ter plaatse. De start is om 14.00 uur vanaf sportpark ’t Grootveld in Dalen.

Open podium

Daarnaast is er zaterdag open podium. Lokale talenten mogen hier muziek maken onder begeleiding van de band Different Faces. Aanmelden kan via Richard Nijstad (richardnijstad@hotmail.com). Op zondag speelt Different Faces zelf de sterren van de hemel.

Wie helpt er mee?

Het wielerevenement in Dalen wordt zonder enige vorm van financieel belang georganiseerd. De organisatie zet zich puur uit liefde voor deze tak van de wielersport in om er een fantastisch evenement van te maken. De organisatie is dan ook afhankelijk van sponsoren, subsidies en vrijwilligers. Vanuit het Aanjaagfonds Evenementen van de gemeente Coevorden heeft de organisatie een subsidie ontvangen, maar extra hulp is altijd welkom. Wie financieel of als vrijwilliger wil helpen, kan zich melden bij Sabine Blaauwgeers via sabineassen@hotmail.com.

Meer informatie staat op de website van de KNWU over de zaterdag en zondag.