Sleen – De band Stanza komt zaterdag 26 oktober naar Theater De Deel aan de Menso Altingstraat in Sleen.

Een paar jaar geleden besloten Erik van Dijck en Jos van Oorschot van Stanza om aan de slag te gaan met het dichtwerk en liedteksten van Willem Wilmink. Het tweetal koos verhalen voor kinderen en verhalen over de oorlog, protestliederen en poëzie over de liefde. Gedichten, die al op muziek stonden, werd gearrangeerd en gedichten werden van gepaste muziek voorzien.

Wilmink (1936-2003) was neerlandicus, dichter, schrijver en zanger. Hij schreef veel voor literaire tijdschriften en was recensent voor dagblad De Tijd. Daarnaast maakte hij deel uit van een schrijversgroep, die de teksten schreef voor televisieprogramma’s als De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis, Sesamstraat en Kinderen voor kinderen. Met zijn groep Quasimodo trad hij in de jaren negentig regelmatig op als zanger en accordeon. Zijn liederen werden vertolkt door onder meer Herman van Veen, Joost Prinsen en Boudewijn de Groot. Wilmink heeft ook veel kinderboeken geschreven.

De band Stanza bestaat naast Erik van Dijck (zang, gitaar) en Jos van Oorschot (zang, gitaar) uit Ruud Sempel (bas) en Kees de Wit (percussie, zang, blaasinstrumenten).

Het optreden van Stanza begint om 20.15 uur. Kaarten à 12,50 uur zijn te bestellen via de website van Theater De Deel.