Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden is op zoek naar vrijwilligers van cultuurhistorisch paviljoen ‘Het Geschiedt’ op de Weeshuisweide en voor het geven van rondleidingen in het kasteel.

In ‘Het Geschiedt’ is onder andere een ArcheoHotspot gevestigd. Hier kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met archeologie en de geschiedenis van Coevorden. Belangstellenden kunnen binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek of voorwerpen brengen. De wens is om het paviljoen behalve op zaterdag- en zondagmiddag ook op woensdag- en vrijdagmiddag geopend te hebben. Daarom zoekt het museum vrijwilligers die zich op een van deze dagen willen inzetten als gastvrouw, gastheer óf als amateurarcheoloog. Amateurarcheologen dienen al wel basiskennis te hebben van archeologie en determinatie.

De rondleidingen voor kinderen in het kasteel zijn succesvol en zijn derhalve altijd volgeboekt. Er is zoveel vraag naar, dat het museum momenteel niet genoeg vrijwilligers heeft om voldoende rondleidingen te kunnen houden.

Wie het leuk lijkt om zowel volwassenen als kinderen op een interactieve manier te vertellen over de geschiedenis van het kasteel of wil meehelpen in het paviljoen kan contact opnemen met het museum via info@museumcoevorden.nl of 088-0128315.