Dalen – De 22-jarige Bo Grooten uit Dalen is afgelopen woensdag gekozen als Miss Grand Drenthe 2023. Zij vertegenwoordigt Drenthe in de nationale finale van Miss Grand Netherlands.

Het doel van miss Grand is het verbannen van geweld en vijandigheid uit de wereld en het brengen van vrijheid, vrede en harmonie in ons allen, zowel in land, religie, ras, community en familie. De hoop is om dit te bereiken door educatie en bewustwording. Om deze boodschap van vrede te brengen over de gehele wereld wordt gebruik gemaakt van onder andere de sociale media. De winnares wordt Miss Grand Nederland en gaat naar Vietnam om daar Nederland te vertegenwoordigen tijdens de finale van Miss Grand International.

Tijdens het traject wil Bo Grooten zich inzetten tegen huiselijk geweld. “Helaas heb ik dit zelf van dichtbij meegemaakt en weet hoe dit iemand niet alleen fysiek, maar ook mentaal kan slopen. Ik wil bewustwording creëren en ervoor zorgen dat slachtoffers hierover durven te praten maar ook dat mensen weten welke stappen ze moeten ondernemen wanneer dit hun (dierbare, kennis, collega) overkomt.”