Benneveld/Aalden/Zweeloo – Zowel zaterdag als zondag waren er vele activiteiten in het kader van het ‘Cultuurpad-in-de-kijkerweekend’ in Benneveld, Aalden en Zweeloo. Bovendien waren er de Open Monumentendagen.

Bij de Jantina Hellingmolen waren zondag allerlei bezigheden, zoals het drukken van een linosnede, het maken van een eigen kunstwerk en het bedrukken van een T-shirt of tasje. Er stonden diverse kraampjes rond het thema cultuur. Uiteraard kon een kijkje worden genomen in de molen.

Markt Benneveld

Op de Brink in Benneveld werd zondag een markt gehouden, waarop inwoners van Benneveld toonden wat zij doen op het gebied van kunstzinnige activiteiten. Er waren onder meer schilderijen, quilts, wolproducten, bloemsierkunst en mode te zien. Er was aandacht voor diverse appelrassen en er was een stand met de lokale cider.

Zweeler kerkje

Net als zaterdag was zondag het ‘Project 1296’ te zien in het Zweeler kerkje, een kunstproject van Sjoerd Visser (met roots in Zweeloo). Kinderen konden onder meer kubussen versieren. Irene Visser uit Zweeloo, de zus van Sjoerd, bespeelde het orgel.

Monumentendagen

Dit weekend waren bovendien de Open Monumentendagen. Naast de molen en de kerk waren de weegbrug in Oud Aalden en De Waog en de smederij in Zweeloo geopend.

Nog meer

Op de Brink in Benneveld wordt zondag 11 september van 13.00 tot 17.00 uur een feestelijke markt gehouden. Tijdens deze markt toont een aantal inwoners van Benneveld wat ze doen op het gebied van kunstzinnige activiteiten: schliderijen, quilts, wolproducten, bloemsierkunst, mode en het maken van muziek. Sprekers vertellen over de historie van de brink, diverse appelrassen en de functie van bijen. Ook zijn er schapen en paarden te bewonderen in en rondom Benneveld.In grand café LiBo in Aalden presenteert het Schrijverscollectief A t/m Z zowel zaterdag als zondag et gezamenlijke werk ‘Het verborgen pad’ en eigen boeken.

Er was muziek in Herberg de Aelderstroom en er waren diverse exposities te bezichtigen.

Onderstaande foto’s zijn van de activiteiten op zondag. Een impressie van zaterdag is zien via het artikel onder de foto’s.

Aalden, Benneveld en Zweeloo staan bol van culturele activiteiten