Oosterhesselen – Van de vijf voorstellingen van De Toorn van Thunaer in september zijn er al drie uitverkocht. Er zijn alleen nog kaarten voor de première op woensdag 4 september en de slotavond op zondag 8 september.

De Toorn van Thunaer is een Drents muziektheaterspektakel dat zich afspeelt op landgoed De Klencke. Wat gebeurde er 600 jaar geleden toen het leven in een kleine dorpsgemeenschap bruut verstoord werd? Het verhaal is van de hand van Harm Dijkstra, terwijl Jan Kruimink het muziekgedeelte behartigt. Er zijn enorm veel medewerkers voor dit grootscheepse spektakel, zij zijn afkomstig uit de gehele gemeente Coevorden.

Kaarten bestellen kan via de website en bij AH Klaver Kortwijk in Sleen, Drogisterij Koopman in Oosterhesselen en Coop Weggen in Aalden. Voor mindervaliden zijn speciale tickets te bestellen. De voorstellingen beginnen elke avond om 19.45 uur en duren tot circa 22.45 uur.

Ter gelegenheid van het theaterspektakel zijn er fiets- en wandelboekjes uitgegeven. Die zijn bij de de genoemde verkooppunten, de historische verenigingen in de gemeente en de kantoren van Tourist Info te koop.