Emmen – Koning Willem Alexander komt zaterdag 27 april 2024 met leden van het Koninklijk Gezin en de Koninklijke familie naar Emmen om er de viering van Koningsdag in Emmen mee te maken. De koning viert er zijn 57ste verjaardag.

De gemeente Emmen heeft inmiddels een bericht op haar website geplaatst. Burgemeester Eric van Oosterhout: “We willen het beste van onszelf laten zien en hem graag laten kennismaken met de veelzijdigheid van onze stad, de dorpen en de wijken.”

De burgemeester wil de belangrijke rol van de 35 EOP’s (Erkende Overlegpartners) laten zien, die zich inzetten voor de leefbaarheid in dorpen en wijken in. Andere thema’s kunnen zijn de energietransitie, de maakindustrie en de Greenwise Campus. Ook kan aandacht worden besteed aan de centrumfunctie van Emmen in de regio en hoe de Nedersaksenlijn daaraan kan gaan bijdragen.

Er is in het programma ruimte voor de toeristisch-recreatieve sector, sportverenigingen, kunst en cultuur en maatschappelijke organisaties. De gemeente nodigt inwoners ook actief uit om ideeën en suggesties aan te leveren.

Foto: © RVD – Robin Utrecht.