Coevorden – Germanicus is er niet in geslaagd om te winnen van promovendus GVAV Rapiditas. Op De Pampert was GVAV Rapiditas met 0-2 te sterk voor de Germanen. Patrick Venema was met twee doelpunten de gevierde man voor de Groningers.

In de eerste helft was het GVAV Rapiditas dat de dienst uitmaakte. Het spel speelde zich veel af op de helft van Germanicus. Germanicus had de meeste kansen om in het eerste kwartier op voorsprong te komen, maar helaas faalden zowel Van der Weide als De Boer. Na dit kwartier kwamen er steeds meer kansen voor het fysiek sterke GVAV. Mendes stond meerdere malen in de weg maar in de 23ste minuut wist Venema de blauwhemden op het scorebord te krijgen. Na een prima afgemeten voorzet kopte hij de bal tegen het net. Voor Germanicus bleef het lastig om wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Vooral bij voorzetten bleven de Groningers gevaarlijk. Dat resulteerde net voor rust bijna voor een verdubbeling van de score maar dit bleef Germanicus gelukkig bespaard.

In de tweede helft begonnen de Germanen een stuk beter. Een kopbal van Nance Hoogeveen werd prima gekeerd door de keeper van GVAV. Een minuut later was er weer een flinke kans voor De Boer, zijn inzet werd echter gekeerd. In de 66ste minuut besliste Venema de wedstrijd. Na een vlotte combinatie was hij het eindstation, 0-2. Germanicus creëerde daarna geen grote kansen meer.

De eerstvolgende wedstrijd van Germanicus is op zondag 9 oktober. De geel-zwarten spelen dan opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen GRC Groningen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.