Eext/Dalerveen – DSC’65 is het nieuwe voetbalseizoen gestart met een zure nederlaag. In en tegen Eext moest de ploeg van Jordy Boer na negentig minuten een op en neer golvend spel een verliespartij incasseren. Over en weer waren er goede kansen, maar alleen de thuisploeg vond één keer het net, het werd dus 1-0.

Het was dan ook niet de manier waarop DSC’65 het seizoen had willen beginnen. De Dalerveense equipe had gedurende de wedstrijd op een bedenkelijke grasmat aardige kansen op een treffer, maar het net wilde maar niet bollen.

Positief was de terugkeer van Thijs Meppelink in de basiself, nadat hij door een nare blessure in de voorbereiding geen duel had kunnen spelen. Mede door zijn impulsen kon DSC’65 in het eerste bedrijf een aantal keren gevaarlijk worden. Helaas vonden Yannick de Zoete, Arnoud ter Bruggen en Meppelink zelf de doelman op hun pad. Aan de andere kant werd een doelpunt terecht afgekeurd, nadat een speler hard “los maar” had geroepen om vervolgens ongehinderd binnen te koppen. En even later kwam DSC’65 goed weg toen de spits de paal raakte.

Derhalve zochten beide ploegen zonder doelpunt de kleedkamer op voor de rust. Het bij vlagen harde duel leidde tot meerdere gele kaarten. Zo mocht de spits van de thuisploeg in zijn handen knijpen dat hij nog aan de aftrap van de tweede helft mocht verschijnen nadat hij onnodig en veel te hard doorging op doelman Kay Tibben, terwijl er geen bal meer in de buurt was.

Dezelfde spits verraste na rust met een snoeiharde pegel vanuit een vrije trap met een treffer. Een flinke domper voor DSC’65 dat kort daarvoor via Arnoud ter Bruggen een uitgelezen mogelijkheid had gehad om op voorsprong te komen. Met zijn kopbal vond hij echter de doelman op zijn pad. In de slotfase gooide DSC’65 er een offensief uit, waarbij de thuisploeg wankelde. Eerst wist Rick Sewuster net niet tot scoren te komen na een fraaie aanval en in de slotminuut verschalkte Jasper Bunskoek met een schot van afstand weliswaar de doelman, maar zag hij tot grote teleurstelling van de groenwitte aanhang de inzet rakelings langs de paal gaan.

Daardoor bleef het bij 1-0 en rest voor DSC’65 niets anders dan het rechten van de rug. Komende zondag wacht meteen een flinke test als koploper en titelaspirant EHS’85 op bezoek komt in Dalerveen.