Coevorden – Theater Hofpoort in Coevorden krijgt ruim 24.000 euro uit het Kickstart Cultuurfonds. Het fonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation in samenwerking met diverse andere private fondsen.

Er gaat ruim 1 miljoen euro naar 33 theaters. Theater Hofpoort krijgt om precies te zijn 24.173 euro. Theaters konden vanaf 10 augustus een aanvraag indienen om hun gebouwen en zalen coronaproof te maken en het publiek op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen.

Saskia Kluwen, directeur/programmeur van Theater Hofpoort, vertelt: “Als Stichting Cultuurpodium Coevorden zijn wij erg blij met de financiële ondersteuning vanuit het Kickstart Cultuurfonds. Mede dankzij deze bijdrage kunnen we ons theater tijdelijk op een externe, coronaprooflocatie voortzetten. Daardoor kunnen wij weer theater gaan aanbieden aan ons publiek.”

Op www.kickstartcultuurfonds.nl verschijnt elke week een overzicht van de toekenningen. Daar is ook te zien welke categorieën op welk moment een aanvraag kunnen doen. Zo krijgen theaters in de week van 7 september nog een keer de gelegenheid een aanvraag bij Kickstart Cultuurfonds in te dienen.

Foto: Anke Pepping, Gertjan Keen en Saskia Kluwen voor de locatie aan de Sint Jansstraat, die begin oktober in gebruik wordt genomen.

Lees ook:

Machinefabriek wordt ingericht als theater