Dalerpeel – De werkgroep ‘Dalerpeel in oorlogsjaren’ is al een tijdje bezig om een herdenkingsmonument in Dalerpeel te realiseren. Dat is een flinke klus. Denk hierbij aan vergunningen, afspraken over onderhoud, het werven van ondersteunende bedrijven en uiteraard de juiste beeldhouwer vinden. De werkgroep bestaat uit Johan Kroesen, Hans Wering en Klaas Veldhuis.

Met Steenhouwerij Pladdet in Koekange is een partner gevonden, die meedacht met de leden van de werkgroep. Inmiddels zijn de eerste letters geslagen. Ouderwets handwerk zorgt ervoor dat het monument de gepaste uitstraling krijgt. Willy Pladdet heeft vele jaren ervaring in dit vakgebied.

Het monument wordt geplaatst aan de Oranjestraat in Dalerpeel. Gesprekken met bijvoorbeeld een straatbedrijf zijn inmiddels gevoerd, er is medewerking vanuit de gemeente Coevorden over het leveren van stenen, de mensen die de betonnen sokkel gaan maken staan te popelen en voor de aankleding zijn er al vergevorderde plannen.

Het monument is niet alleen een herdenking aan de Tweede Wereldoorlog, maar aan alle oorlogen, wanneer en waar ook ter wereld.

De leerkrachten van de Willem Alexanderschool denken mee over de officiële onthulling van het monument, waarbij leerlingen zeker een rol spelen. Het initiatief van de werkgroep wordt ondersteund door Plaatselijk Belang Dalerpeel en de Hervormde Kerk in Dalerpeel.

Binnenkort wordt duidelijk wanneer het monument wordt geplaatst.

Foto: de heer Pladdet aan het werk voor het herdenkingsmonument in Dalerpeel.

Zie ook:

Dalerpeel gaat herdenkingsmonument plaatsen