Coevorden – Scholengemeenschap De Nieuwe Veste met vestigingen in Coevorden en Hardenberg wordt met ingang van 1 juni bestuurd door Wiko Veenvliet. Met Veenvliet is een opvolger gevonden voor de huidige bestuurder, Frida Steenblik, die met pensioen gaat en ruim drie jaar aan De Nieuwe Veste verbonden is geweest.

Frida Steenblik is blij dat het gelukt is een sterke opvolger te benoemen. “We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet in de ontwikkeling van De Nieuwe Veste en ik heb nadrukkelijk de samenwerking opgezocht met organisaties in onze omgeving: zowel onderwijsorganisaties als het bedrijfsleven en maatschappelijke partners. Op deze bodem kan verder worden gebouwd en ik ben ervan overtuigd dat we met Wiko de juiste bestuurder hebben gevonden om de volgende stappen te zetten.” Een van de stappen, die moet worden gezet, is de huisvesting van De Nieuwe Veste in Coevorden.

De Nieuwe Veste ontwikkelt zich in de richting van een onderwijsorganisatie die innovatief, uitdagend en passend voortgezet onderwijs biedt voor alle jongeren in de regio. Dat doen leraren als team in nauwe samenwerking met leerlingen, ouders en ondersteunend personeel, maar ook in samenwerking met regionale organisaties en bedrijven.

Veenvliet is nu nog directeur van het Bataafs Lyceum in Hengelo (O). Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Ik heb veel zin om samen met iedereen binnen De Nieuwe Veste het onderwijs verder te ontwikkelen en te versterken in samenhang met de daarbij behorende organisatie. Goed onderwijs kan niet zonder wederzijds vertrouwen in combinatie met goede samenwerking en een constructief positief kritische houding. Er liggen in Coevorden en Hardenberg enorme kansen om samen een reuzenstap vooruit te zetten.”

Foto: © Timo Reisiger.