Regio – Seniorenbelang Sleen, Veilig Verkeer Nederland en Buurtsportcoaches Gezond Coevorden houden donderdag 25 april van 13.30 tot 16.00 uur een workshop ‘Het nieuwe fietsen’ in MFC De Brink in Sleen voor alle belangstellenden in de gemeente Coevorden.

Hoe ga je om met drukke fietspaden? Hoe fiets je veilig op een e-bike? En hoe blijf je vitaal op de fiets? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Onder begeleiding van een ervaren trainer bespreken de deelnemers allerlei situaties die je als fietser tegenkomt. Dit gebeurt aan de hand van stellingen, filmpjes, feiten en foto’s. Zo kunnen zij ervaringen met elkaar delen en leuke routes en tips uitwisselen. Ook verkeersregels en informatie over hoe je vitaal blijft komen aan de orde.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via steunpuntnoord@vvn.nl of bel met: 088-5248900. Vermeld in de mail uw naam en telefoonnummer en met hoeveel personen u komt.

‘Het nieuwe fietsen’ is onderdeel van het programma Doortrappen Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker (en veilig) te fietsen. Het programma bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten. Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.