Oosterhesselen/regio – De bus gaat weer door Oosterhesselen rijden. Het dagelijks bestuur van OV-bureau Groningen-Drenthe heeft onlangs de hoofdlijnen van de dienstregeling 2021 goedgekeurd, waarin dit is opgenomen.

Jaren geleden verdween de bus uit het straatbeeld in de kom van Oosterhesselen en moesten reizigers gebruikmaken van de opstapplaats aan de Wethouder Klaas Schepersweg bij de rotonde net buiten het dorp. In november 2018 nam de gemeenteraad van Coevorden een motie aan. De strekking ervan was om te streven naar verbetering van het openbaar vervoer in de regio. Onderdeel was onder meer de terugkeer van de bus in Oosterhesselen.

Wel Oosterhesselen, geen Plopsa

Langs Oosterhesselen rijden twee buslijnen, lijn 27 Hoogeveen-Emmen en de lijn 25 Zweeloo-Coevorden. Het OV-bureau ziet de mogelijkheid om voor lijn 25 de route aan te passen. Buslijn 25 zou qua rijtijd door Oosterhesselen kunnen rijden als de bushalte bij De Huttenheugte/Plopsa Indoor Coevorden uit de route wordt gehaald. Lijn 25 rijdt daarom per 16 augustus niet meer langs Plopsa. Op initiatief van de gemeente en Plopsa Indoor Coevorden/De Huttenheugte worden alternatieven onderzocht.

De gemeente moet de benodigde haltes in de kom van Oosterhesselen realiseren. De andere nodige halte bij de rotonde blijft bestaan.

Versnelling buslijn 21

Het OV-bureau heeft op verzoek van het Consumentenplatform Drenthe onderzoek gedaan naar de mogelijkheid buslijn 21 van Assen via Schoonoord naar Emmen te versnellen. De lijn gaat in de loop van 2021 tussen Noord-Sleen en Emmen via de N381 rijden. De reistijd wordt hiermee ruim tien minuten korter.

Extra capaciteit

Omdat lijn 21 tussen Noord-Sleen en Emmen via de N381 gaat rijden, wordt lijn 25 in de loop van 2021 uitgebreid met Zweeloo/Noord-Sleen/Sleen/Erm/Emmen. Zo behouden Sleen en Erm een busverbinding. Ook wordt extra capaciteit geboden op de lijn Oosterhesselen–Zweeloo-Emmen. De vertrektijden van lijn 25 worden zo aangepast dat deze beter aansluiten op de schooltijden van De Nieuwe Veste in Coevorden.

De hoofdlijnen van alle veranderingen staan op de website van het OV-Bureau Groningen-Drenthe.

Foto Google Maps: Naast deze halte komen er weer haltes in de kom van Oosterhesselen.