Coevorden – In Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat is tot en met 29 mei een expositie te zien van werken van Reinout Velleman en Mark Lisser.

Reinout Velleman maakt figuratief werk. Hij is in 2021 afgestudeerd aan Academie Minerva in Autonome Beeldende Kunst. Op dit moment werkt hij als kunstenaar en studeert hij kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn werk worden scenes uit het dagelijks leven genomen en gedramatiseerd met onderwerpen als een verhitte vergadering of een ontbijt op het balkon. De nadruk wordt hierin gelegd op onopgeloste spanning en momenten van onthulling. De figuren spelen een rol in dit drama en begeven zich in een kunstmatige symbolische ruimte, waar elk object een andere betekenis kan aannemen. Meer informatie: www.reinoutvelleman.com.

Mark Lisser is in 1979 afgestudeerd bij Kunstacademie Minerva in Groningen. Van 1982 tot 2014 was hij als schilderdocent verbonden aan het ICO Centrum voor kunst en cultuur in Assen. Nu is hij docent via Beeldrijk Assen. Hij geeft teken- en schilderles aan particulieren (jong en oud) en teken- en schilderles in het basisonderwijs. Hij is lid van het Drents Schildersgenootschap en hoort bij de quasirealisten. In deze tentoonstelling laat Mark Lisser schilderijen zien van zijn vertrouwde woonomgeving tot aan de rand van de aarde. Meer informatie: www.quasirealisten.nl en www.marklisser.vpweb.nl.

Op zaterdag 12 maart is er een Meet & Greet met beide kunstenaars.

Meer te zien

Ook is het werk te zien van de vaste exposanten Kees Thijn, Jan van den Brink, Marieke Geerlings en Herman Kolker. Daarnaast is in de centrale hal de tentoonstelling ‘Verbonden in verhalen’ in het kader van Coevorden Culturele Gemeente. De leden van het Drents Schildersgenootschap uit de gemeente Coevorden doen mee. Dat zijn Wouter Wachtmeester, Mieke Clement, Jowan Remmig, Saskia Dingelstad, Marieke Geerlings en Herman Kolker.

CultUurtje

Er is weer een CultUurtje op zondag 20 maart. Dan treedt Inge Tibben uit Dalen op. Voor dit CultUurtje heeft Inge gekozen voor het thema film- en musicalmuziek. Zij zingt klassiekers uit bijvoorbeeld The West Side Story, Titanic, The Bodygard, Sound of Music en A Star is born. Het optreden begint om 11.00 uur, het museum is open vanaf 10.30 uur. De entreekosten zijn 12 euro p.p., vrienden van het museum betalen 6 euro.

Museum Thijnhof is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.