Coevorden – Hans en Jannie Keen (allebei 81) waren gisteren, woensdag 17 april, zestig jaar getrouwd. Vanochtend kwam burgemeester Renze Bergsma op bezoek om het paar te feliciteren met deze mijlpaal. Er volgde een geanimeerd gesprek over van alles en nog wat.

Hans Keen is geboren en getogen in Holsloot, Jannie Keen-Kluitenberg is een rasechte Coevordense. Zij ontmoetten elkaar bij de toenmalige garage Van Berkum in Coevorden waar Hans werkte. Jannie woonde aan de Oosterstraat en kwam bij Van Berkum om het achterlicht van haar fiets te laten maken. Hans had haar al regelmatig langs zien fietsen. Zij werden een paar en zestig jaar geleden vond de bruiloft plaats in horecabedrijf De Jachtweide bij de brug in Holsloot. Mevrouw Keen werkte als kapster bij Meerstadt in de Friesestraat.

Zij hebben niet altijd in de regio gewoond. Hans trad in dienst bij de Koninklijke Marechaussee en het echtpaar ging in Lobith wonen. Daar was Jannie actief als thuiskapster. Door het werk woonden zij ook nog in Wezep en Leeuwarden. Keen kon als veteraan op de leeftijd van 55 jaar stoppen met zijn werk. Hij miste toen wel de kameraadschap die hij had ondervonden.

Het paar kreeg drie kinderen en er zijn inmiddels zeven kleinkinderen. In 1983 keerden zij terug naar Coevorden en woonden jarenlang aan de Melkkade. Inmiddels wonen zij alweer heel wat jaren in het Churchill House.

Keen heeft in vroeger tijden gevoetbald bij VHC, Veenoord-Holsloot Combinatie. Die vereniging bestaat niet meer en was de voorloper van SV Twedo, Sportvereniging Tweelingdorp. Ook tenniste hij bij CTC. Keen was een verwoed motorrijder en genoot van de vrijheid. Hij was vrijwilliger op het circuit van TT Assen, waar hij met veel plezier over praat.

Gisteren kwam er natuurlijk al veel bezoek, maar het feestje wordt op een mooie zomerdag gevierd in de tuin van een van de kleindochters.