Regio – Met ‘Hét compliment van Drenthe’ wil de provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje zetten. Dit compliment is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan tot 1 oktober via deze link.

Iets extra’s

Met ‘Hét compliment van Drenthe’, voorheen de vrijwilligersprijs, krijgen vrijwilligers de kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor een vereniging, initiatief of andere organisatie. Ditmaal is er bijzondere aandacht voor het thema armoede.

Door middel van een filmpje (zie onder de tekst) laat gedeputeerde Hans Kuipers weten, dat hij trots is op alle vrijwilligers die Drenthe in de benen houden. “Ongeveer 40 procent van onze inwoners, zet zich belangeloos in voor anderen. Om onze waardering uit te spreken reiken we ‘Hét compliment van Drenthe’ uit op de nationale vrijwilligersdag op 7 december.”

Nominaties en stemmen

Na sluiting van de inschrijving selecteert de jury vijf genomineerden, die op de website van de provincie Drenthe worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen, kan stemmen op deze genomineerden. Dat kan online van 1 tot 15 november.

Vijf genomineerden worden uitgenodigd om op maandag 7 december naar het provinciehuis in Assen te komen. Dan maakt gedeputeerde Hans Kuipers bekend welke organisatie ‘Hét compliment van Drenthe’ ontvangt.

Meer informatie over onder andere de spelregels staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment.