Regio – Met ‘Hét compliment van Drenthe’ wil de provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje zetten. Dit compliment is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken.

Genomineerden

De vijf genomineerden zijn inmiddels bekend. Dat zijn Dorpscoöperatie De Brug, Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe, Sportvereniging Tynaarlo, Stichting Griendtsveenpark en de Voedselbanken Hart van Drenthe, Noordenveld en Zuidwest-Drenthe). De jury maakte deze selectie uit de honderd aanmeldingen.

Gedeputeerde Hans Kuipers: “Het zijn allemaal maatschappelijk betrokken organisaties die ieder op hun eigen manier aandacht hebben voor het thema ‘armoede’. Deze vrijwilligers vormen vaak de stille motor van de Drentse samenleving, maar hebben zo’n belangrijke rol op het gebied van leefbaarheid en verbondenheid.”

Stemmen

Van 1 tot 15 november kan het publiek de jury helpen de winnaar te kiezen. Dit kan door je favoriete vrijwilligersorganisatie te steunen via www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Met Hét compliment van Drenthe zet de provincie vrijwilligers in het zonnetje en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. In deze editie is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘armoede’ in welke vorm dan ook. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe.

Op de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december wordt Hét compliment van Drenthe uitgereikt. Vanwege het coronavirus is nu nog niet duidelijk op welke manier en waar de uitreiking precies plaats zal vinden. Daarover volgt later meer informatie.