Zweeloo – Een half jaar geleden werd het al aangekondigd: er is een nieuw project van stichting Ter Klinke, die in 2019 garant stond voor het fraaie muziektheater ‘Toorn van Thunaer’. Nu is ‘De Vlinderprinses’ in voorbereiding. ‘De Vlinderprinses’ wordt in september 2024 opgevoerd, dichtbij de vindplaats van de Prinses van Zweeloo. De plek aan de Stegewantsweg heeft uitzicht op het kerkje van Zweeloo.

Meedoen?

Wie wil meedoen als toneelspeler (met en zonder ervaring), muzikant, zanger of vrijwilliger kan zich aanmelden. Inwoners van de hele regio van alle leeftijden kunnen zich aanmelden. Na aanmelding krijgt iedereen in mei of juni een oproep voor een auditie zingen en/of spelen. Aanmelden kan via de website www.vlinderprinses.nl.

In het bestuur van Stichting Ter Klinke zitten Jan Kruimink, Gerrit Hegen, Harm Dijkstra, Marjan Baas en Anne Schepers.

Het verhaal in enkele punten (het complete verhaal in de streektaal staat op de website): in 1952 was er in Zweeloo een boer die zien land wilde egaliseren. Bij het graven werden al gauw grafresten ontdekt. Er werd ook een graf ontdekt met een urn met gekleurde glazen kralen en sieraden van barnsteen en er werden een vergulde vlinder en resten van linnen gewaden gevonden, misschien wel van een prinses. De schrijver liet zijn fantasie de vrije loop gaan Wie was die prinses van Zweeloo, hoe werd ze genoemd en waar kwam ze vandaan? Het verhaal, dat er goud was gevonden in Zweeloo, ging al snel rond. Iedereen ging naar Zweeloo, de marechaussee moest er zelfs aan te pas komen om de orde te bewaren.

Meer informatie staat op de website www.vlinderprinses.nl en de Facebookpagina.