Coevorden – Blijkbaar heeft het overleg tussen Hofganzen en de gemeente nog niet geleid tot het plaatsen van een hekwerk bij het Stieltjeskanaal om de grauwe ganzen zoveel mogelijk te weren uit het Van Heutszpark.

Momenteel zijn er heel veel wilde grauwe ganzen met hun jongen in het park. Raadslid Harry Wering van BBC2014 zei dinsdagavond in de commissievergadering, dat veel inwoners en lopers van het Pieterpad hinder ondervinden van de ganzen en de vele uitwerpselen.

Wering vroeg op welke wijze de gemeente de ganzenoverlast gaat inperken. Wethouder Jeroen Huizing reageerde: “Het gaat hier om de grauwe gans en laat die nu net beschermd zijn.”

Terug naar Stieltjeskanaal

Vorig jaar liet Trizin Hof van Hofganzen/Akka’s Ganzenparadijs al aan Coevorder Nieuws weten, dat de grauwe ganzen allemaal vanaf de velden bij De Huttenheugte bij het Stieltjeskanaal komen. “Daar broeden ze, maar er is daar niet genoeg te grazen. Daarom komen ze massaal naar het park. Als de jongen wat groter zijn, gaat ze terug naar het Stieltjeskanaal.” Trizin Hof van Hofganzen/Akka’s Ganzenparadijs noemde vorig jaar reeds de mogelijkheid van plaatsing van een hekwerk bij het Stieltjeskanaal. Dit noemde wethouder Huizing vanavond ook als mogelijkheid.