Regi – Vrijwilligers maken kans op Hét compliment van Drenthe voor hun onmisbare bijdrage aan een mooier en socialer Drenthe. Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor hun vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe.

Hét compliment is bedoeld voor vrijwilligers die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier samenwerken. Vorig jaar ging Hét compliment naar Stichting Dierenweide Stroomdal.

Dit jaar staat het thema ‘gelijke kansen’ in het bijzonder centraal. Gelijke kansen houdt in dat iedereen zich kan ontwikkelen en kan deelnemen aan de samenleving, zowel op sociaal als economisch gebied. Gedeputeerde Yvonne Turenhout benadrukt: “Het doet er niet toe waar je wieg gestaan heeft, iedereen verdient gelijke kansen voor de toekomst. Ik ben enorm trots op de vele vrijwilligers in Drenthe die ervoor zorgen dat inwoners kunnen deelnemen aan de samenleving. Ze zijn onmisbaar voor dorpen, wijken en buurten.”

Inschrijving tot en met 30 september

De inschrijving duurt tot en met 30 september. Daarna selecteert een onafhankelijke jury vijf genomineerden die op de website van de provincie Drenthe worden gepresenteerd. Op de ‘Dag van de Vrijwilliger’ op donderdag 7 december wordt de ontvanger van Hét Compliment bekendgemaakt. Meer informatie: www.provincie.drenthe.nl/compliment.