Coevorden – Directeur Moniek Soppe en IB’er (intern begeleider) Lisa Bruins vormen sinds kort het managementteam van de Sint Willibrordusschool aan de Thorbeckestraat. De school telt 245 leerlingen.

De drie katholieke scholen Willibrordus en Panta Rhei in Coevorden en Sint Theresia in Steenwijksmoer hadden tot voor kort één directeur. Daarin is nu dus een wijziging gekomen. “Daardoor zijn we steeds aanwezig op de werkvloer en zijn we veel directer betrokken met de gang van zaken”, aldus Moniek Soppe. “Ik ben vijf dagen per week aanwezig en Linda vier dagen.” Wel zijn enkele taken verdeeld over de directies van de drie scholen, bijvoorbeeld de contacten met de gemeente. De directeur van de Panta Rhei is Corine Kuper, terwijl Marion Wesselink de scepter zwaait in Steenwijksmoer. De drie scholen behoren bij de onderwijsorganisatie Catent.

“Thuisvoelen”

Moniek is inmiddels al bijna veertien jaar werkzaam op de Willibrordusschool. “Je voelt je ergens thuis. De samenwerking met het team, de ouders en de leerlingenraad is heel fijn. Het samen doen is heel belangrijk.” Ook Linda is al heel wat jaren actief op de school. Eerder was zij leerkracht en gaf met name les aan de bovenbouwgroepen. “Als IB’er”, zo vertelt zij, “voer ik gesprekken met de ouders en ik zorg, dat de leerlingen waar nodig de juiste ondersteuning krijgen. We hebben de zorg goed op orde.” Net als in veel scholen is het moeilijk om nieuwe leerkrachten te vinden, zo staat de Willibrordusschool te springen om een leerkracht voor groep 8.

Nieuw is, dat de buurtsportcoaches Gezond Coevorden leerlingen uit de groepen 7 en 8 opleiden tot speelpleincoaches. “Zij leren hoe zij de gang van zaken bij allerlei spellen kunnen overbrengen op de jongere kinderen. Zij kunnen zichzelf daarvoor melden”, vertelt Monique. “Zo’n tachtig leerlingen doen eraan mee en dat worden ingezet bij de speelmomenten van de hele school.”

Foto: Moniek Soppe (links) en Linda Bruins.