Dalen – Het was zaterdagochtend zover: de vier wandelroutes in Dalen zijn officieel geopend en het informatiebord op het plein voor de kerk is onthuld. Onder grote belangstelling vonden de openingshandelingen plaats met medewerking van wethouder Jan Zwiers, die Dalen complimenteerde met de routes. Ondertussen stonden al vele wandelaars klaar om te vertrekken voor hun routes.

De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen heeft vier wandelingen van 10 km uitgezet in en rond Dalen. “Tezamen dus een marathon”, aldus Roelof Beek van de wandelwerkgroep. Deze groep bestaat verder uit Wim Vogelzang, Harry Ruinemans (die juist vandaag jarig is), Wendelien Böttger en Riekus Hazelaar.

De routes passen in het wandelnetwerk van Recreatieschap Drenthe. Tijdens de opening werd bovendien een fraai boekwerkje gepresenteerd, waarin de routekaarten, routebeschrijvingen, foto’s en wetenswaardigheden staan.

De vier routes hebben elk een thema: natuur, cultuur en historie, landbouw en boerderijen en bewegen en gezondheid. De wandelaars gingen voor deze gelegenheid op pad onder leiding van vier gidsen, gekleed in bij de thema’s passende kleding.

De opening vond plaats in samenwerking met Recreatieschap Drenthe en ToReCo. Iedereen, die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de routes werd bedankt. Henk Valstar kreeg nog een presentje, omdat hij de routekaarten heeft verzorgd.

Het wandelboekje is voor 2,50 euro te koop bij de kantoren van ToReCo en bij Drogisterij Annico in Dalen.

Lees ook:

“De wandelroutes in Dalen werden steeds mooier”