Coevorden – Raptim speelde zondagmiddag een thuisduel tegen Wacker uit de Wijk. Het won, wel krap maar verdiend, met 1-0.

Het spelbeeld werd al snel duidelijk. Raptim was de bovenliggende partij en Wacker, toch niet onverdienstelijk vierde op de ranglijst, loerde op de counter. Het eerste gevaar aan Raptimzijde was in de zesde minuut toen Yorin Habing vanuit een corner op doel kopte. De defensie van Wacker kon het leer voor de doellijn wegkoppen. Drie minuten later was er een goed schot van Laurens Meppelink, maar die vloog net naast het doel van keeper Wart van Holsteijn.

Daarna kwam Wacker wat beter in het spel, zonder echter noemenswaardige kansen te creëren. Een schot ver naast van aanvoerder Rob van Luin was het enige gevaar aan Wackerzijde. Rond de 25ste minuut waren er twee grote kansen voor Raptim, Sven Meiringh schoot net over en Bram Maes had de pech dat keeper van Holsteijn in de weg lag. Sowieso was van Holsteijn vanmiddag een sta-in-de-weg voor Raptim; hij behoedde Wacker voor rust voor een grote achterstand.

Die achterstand kwam er wel toen Raptim in de 44ste minuut een mooie aanval opzette. Via Bram Maes kwam de bal bij Laurens Meppelink en hij schoot de bal onhoudbaar in de benedenhoek. Een verdiende 1-0 was het gevolg en dat was ook de ruststand.

Na rust waren er beduidend minder kansen en vertier op het veld. Raptim bleef beter en Wacker had een offday. Een paar kansen aan Raptimkant zijn nog te vermelden. Zo miste Laurens Meppelink oog in oog met de keeper en speelde de ingevallen Bjorn Wesseling een counter niet goed uit. Ook had Raptim recht op een strafschop, iedereen zag dat Bram Maes in het strafschopgebied omver werd gelopen; scheidsrechter Assen liet tot geluk van Wacker doorspelen. Van Wacker was geen gevaar te melden, afgezien van een afzwaaier door Coen Snoeijenbos.

Raptim won van Wacker, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Voor rust had het de wedstrijd al op slot moeten gooien, kansen kreeg het genoeg. Met de 1-0 overwinning blijft Raptim aan kop van de derde klasse C.

Volgende week is er een uitwedstrijd. Dan mogen de heren van trainer Bert Doldersum het opnemen tegen Sleen.

Verslag: Jeroen Ramaker. Foto’s: Patrick de Groot