Coevorden – Het optreden van Arjan Kleton viel hoorbaar in de smaak, zo bleek vrijdagavond tijdens zijn voorstelling ‘Met de fles grootgebracht’ in Theater Hofpoort.

Na vele jaren als barkeeper gewerkt te hebben, tapte Arjan Kleton eind 2014 uit een ander vaatje: hij werd stand-upcomedian. Hij won de Publieksprijs Talent Award op het International Comedyfestival Rotterdam, was in 2016 finalist op het Utrechts Cabaretfestival en in 2018 op het Leeuwarder Cabaretfestival (2018).

Na de goed ontvangen première van afgelopen maandag in Amersfoort toog Kleton vrijdagavond dus naar Theater Hofpoort

Kleton put uit zijn vele ervaringen als barkeeper. Hij observeert er de mensen, hoort de meest uiteenlopende verhalen en zet die om in zijn programma. De keuzes, die je moet maken: welke studie ga ik doen, wat word ik later en welk geslacht past bij mij.

Zijn jeugd in het café van zijn ouders: “Mijn ouders hadden geen auto, maar een BOB.” Meteen vroeg hij zich af waarom dat een mannennaam moet zijn. Hij maakte allerlei hilarische combinaties met vrouwennamen. Het verschil tussen mannen en vrouwen bij bestellen van drankjes, de tegenhanger van de obstaclerun voor vrouwen: het kwam allemaal aan bod. Dat zorgde voor diverse lachsalvo’s vanuit de zaal. En wie Liesbeth heet: opgelet.

Kleton vertelt gemakkelijk over zijn observaties en kwam verrassend uit de hoek met typetjes uit zijn carrière als fotograaf. ‘Help, mijn man is klusser’ is een voorbeeld van hoe het niet moet. “En waarom moet alleen een man klussen?” vroeg hij zich af en wijdde uit hoe het programma er wel uit zou kunnen zien.

Na afloop van de voorstelling maakte Kleton in De Heeren van Coevorden cocktails, waarvoor veel animo was.