Nieuw-Schoonebeek – Waar een klein dorp groot in kan zijn. Vanochtend en een deel van de middag trok de gigantische optocht ter gelegenheid van het Volksfeest door en in de omgeving van Schoonebeek. Vanuit alle windstreken in de regio is hiervoor belangstelling. Ook vanuit Coevorden was er veel interesse.

Tientallen praalwagens (zo’n 45), auto’s, versierde fietsen, brommers en andere motorvoertuigen trokken voorbij aan het vele publiek. De stoet ging vanuit Nieuw-Schoonebeek over de Europaweg richting Schoonebeek. Zo’n 4 kilometer verderop bij de Panddijk, halverwege richting Schoonebeek, keerde de hele stoet. De optocht was wel wat eerder dan verwacht, zodat sommigen het begin hebben gemist. Daarna werd weer koers gezet naar het centrum van Nieuw-Schoonebeek om daarna richting het Duitse Twist-Bult te gaan en vervolgens weer retour naar Nieuw-Schoonebeek.

Feest

Het Volksfeest duurt tot en met zondag 31 juli. De kermis draait in het dorp en de vele straatversieringen en lichtroute zijn tot en met zondagavond te bewonderen. Dat is zeer de moeite waard (zie het Facebookbericht onder de foto’s en filmpjes).

Andere onderdelen van het feest zijn een kinderochtend, een foute muziekmiddag, een seniorenbrunch, de buurtencompetitie en optredens van diverse bands, een dj en een zanger. Het programma staat op www.nieuwschoonebeek.com. Daarnaast is er een programmaboekje met nog meer informatie. Natuurlijk is er ook een Facebookpagina.