Regio – De provincie Drenthe roept inwoners en ondernemers in Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe op om vernieuwende ideeën voor het versterken van het platteland in te dienen. Er is voor 2022 nog subsidie beschikbaar in het zogeheten LEADER-potje. LEADER is het Europees subsidie-, kennis- en actieprogramma voor een vitaal en leefbaar platteland.

Een gezond ondernemersklimaat is belangrijk voor de lokale economie en werkgelegenheid. Om aantrekkelijk te blijven innoveren en onderscheiden ondernemers zich. Een LEADER-bijdrage helpt hen om die stap te zetten.

Kom op met die plannen!

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Een leefbaar platteland, waar reuring is voor inwoners en toeristen. Met bereikbare voorzieningen en aandacht voor elkaar. Dát is een vitaal platteland! Het LEADER-programma geeft ondernemende Drenten de mogelijkheid om hun ideeën te verwezenlijken. En daarmee blijft Drenthe aantrekkelijk voor inwoners en toeristen. Dus, kom op met die mooie plannen!”

LEADER wordt sinds 2016 in Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe ingezet. In de gemeente Coevorden zijn er tal van voorbeelden, die tot mooie resultaten hebben geleid. Het indienen van subsidieaanvragen kan voor de regio Zuidoost-Drenthe nog tot en met 12 september.

Meer informatie staat op www.leaderzuidoostdrenthe.nl voor deze regio.