Drenthe – Het regiobestuur van de VVD Drenthe draagt Willemien Meeuwissen voor als lijsttrekker bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 mei 2023. Op 26 oktober is de algemene ledenvergadering en wordt vastgesteld wie de lijsttrekker wordt. Henk Brink gaf onlangs te kennen graag het stokje na drie perioden als gedeputeerde over te dragen.

Willemien Meeuwissen (52) is sinds 2012 statenlid voor de VVD in Drenthe, waarvan de laatste zeven jaren fractievoorzitter. Ze heeft zich hard gemaakt voor snel internet op het platteland en bewoning van recreatiewoningen. Recent haalde ze het landelijke nieuws met haar motie ‘zorgvuldig stikstofbeleid’ die werd ingediend op het VVD-partijcongres en daar een meerderheid behaalde.

Naast statenlid is Willemien Meeuwissen directeur bij een grote GGZ-instelling in Groningen en de kop van Drenthe. Zij is geboren en getogen in diezelfde regio. Ze studeerde economie en werkte daarna als ICT’er in het bedrijfsleven. Na tien jaar stapte ze over naar de geestelijke gezondheidszorg waar ze allerlei leidinggevende functies heeft bekleed.

Lees ook:

Gedeputeerde Henk Brink draagt stokje over