Dalen – Naast de Mainstage, Knapschuur en de Weijdepop Stage (voorheen Huiskamer) komt er dit jaar nog een extra stage bij op Pearl Village Festival & Weijdepop, namelijk: de Toko Loco. Het festival wordt gehouden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli. Het is niet zomaar een stage, want er verrijst een mega-opblaaskerk van 16 meter lang en 12 meter hoog.

Nadat in 2017 geëxperimenteerd werd met een tweede podium, in 2019 De Knapschuur als derde stage een schot in de roos bleek te zijn is het festival klaar voor weer een volgende stap.

Regionaal talent, een nieuw en populair muziekgenre en het doel om een nieuwe doelgroep te bereiken en een plek te bieden waar de festivalgangers helemaal uit hun dak kunnen gaan. Dat waren de uitgangspunten voor de nieuwe stage op Pearl Village Festival en Weijdepop.

Toko, van oorsprong een Aziatisch woord, is een (buurt)winkel waar van alles te vinden is. Op het festival vind je bij deze stage ook van alles, maar dan in de vorm van muziekgenres. Loco, afkomstig uit het Spaans, is straattaal voor gek, maf of niet goed wijs. In positieve zin is dat wat een beetje bij deze vierde stage past. Het mag tenslotte best een beetje gek. Daarnaast staat Loco in dit geval ook voor local, waarbij het gaat om de ‘Local Heroes’, die ervoor zorgen dat de dansvloer vol staat met gekke, maffe, maar bovenal gezellige mensen!

Op vrijdag voeren de elektronische muziekgenres House (waaronder Deep House/ Disco House, Funky House) en Techno (waaronder Acid Techno, Melodic Techno / Hard Techno) de boventoon. Op zaterdag wordt daaraan aan het eind van de middag / begin van de avond Urban (waaronder r&b, hiphop, moombah) toegevoegd. Op zondag wordt de Toko Loco omgedoopt tot ‘de Dom van Dalen’. Dan wordt er een kinderdisco gehouden en zijn er vervolgens optredens van bands met blues-, country- en rockmuziek.

Foto’s: Niels Nijkamp.