Coevorden – Raptim 1 bewees zichzelf zondagmiddag een slechte dienst in het thuisduel tegen Sweel. Het verloor van de bezoekers met 0-1.

Raptim begon in de vertrouwde opstelling, met de teruggekeerde Jesse Keen in de laatste linie, maar met Laurens Meppelink nog op de bank. In het begin deden Raptim en Sweel niks voor elkaar onder, beide ploegen waren slordig aan de bal en speelden in de eerste helft geen enkele kans bij elkaar. Sweel was af en toe dreigend voor het doel van Jerio Hoegen, maar door goed verdedigend werk van Raptim kwam Sweel niet tot een schot. Enige wapenfeit van Raptim in de eerste helft was een schot van Stan Meppelink. Deze werd vakkundig door keeper Lars Sikken van Sweel gestopt. Zonder hoogtepunten werd de rust met 0-0 bereikt.

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft. Raptim was niet scherp genoeg en het liep daardoor in de 50ste minuut tegen een tegentreffer aan. Aanvoerder Richard Speelman kreeg, al dan niet in buitenspelpositie, de bal voor zijn voeten. Hij omspeelde keeper Jerio Hoegen en schoot de bal moeiteloos in het net: 0-1 voor Sweel en Raptim wist waar het aan toe was.

Toch drong dat niet door. Raptim speelde wel een optisch overwicht bij elkaar, maar het wist geen enkele keer op doel te schieten in de tweede helft. Sweel beperkte zich na de voorsprong tot tegenhouden en het gokte op een snelle counter. De wedstrijd kabbelde voort en termen als Drama, Drama, Drama en Degradatievoetbal waren niet van de lucht. Raptim kon geen enkele vuist maken en liep zo tegen de derde nederlaag op rij aan. Wellicht zat de vrijwilligersavond van afgelopen vrijdag de heren nog in de benen.

Op Tweede Paasdag is er een nieuwe kans om het blazoen op te poetsen. Dan mogen de mannen van Jan Wielink het vanaf 14.00 uur opnemen tegen Steenwijkerwold.