Regio – Henk Brink heeft bij het bestuur van de VVD Drenthe aangegeven zich niet kandidaat te stellen als lijsttrekker voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. Henk Brink was tijdens de verkiezingen in 2015 en 2019 de lijsttrekker namens de Drentse VVD en zit inmiddels in zijn derde termijn als gedeputeerde.

Tot 2011 was Brink fractievoorzitter voor de VVD in de gemeente Midden-Drenthe. Sinds april 2011 is hij gedeputeerde in Drenthe. In deze periode groeide Brink uit tot één van de gezichtsbepalende politici in Drenthe. Na drie periodes als gedeputeerde vindt Brink het tijd voor nieuw elan binnen de VVD in Drenthe: “We hebben goede mensen klaar staan binnen de Drentse VVD-geledingen, dus ik draag het stokje met een gerust hart over aan mijn opvolger.” Wie dat wordt, kan Henk Brink op dit moment niet aangeven: “Dat is aan het bestuur en de leden.”

In de afgelopen jaren heeft Brink zich ingezet op het gebied van mobiliteit, waaronder onder andere het veiliger maken van de N34, de wegenruil met de gemeente Emmen en het uitbreiden en verbeteren van het fietsnetwerk. In zijn periode als gedeputeerde is Drenthe als fiets- en vrijetijdsprovincie op de kaart gezet met de VAM-berg als hoogtepunt. Als portefeuillehouder Sport haalde Brink na drie keer het NK Wegwielrennen en het EK Veldrijden in 2023 het EK Wegwielrennen naar Drenthe.

Op het gebied van economie heeft Brink een impuls aan de groene economie gegeven en zich gericht op het binnenhalen van nieuwe bedrijven. Hij blijft zich tot maart volgend jaar blijven inzetten op het gebied van werkgelegenheid en het behoud van de kazerne in Assen.

Als VVD-lid is Brink binnen de partij de afgelopen jaren voorvechter geweest van verandering van het huidige stikstofbeleid om de leefbaarheid van het platteland te waarborgen.

Foto: Henk Brink tijdens de opening van de Nationale Sportweek in Coevorden in september 2021.