Coevorden – Inwoners die afhankelijk zijn van een inkomen rond het sociaal minimum kunnen gebruikmaken van de Doe-Mee-Webwinkel. Zij krijgen een budget en kunnen dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe.

De aanbieders zijn sportverenigingen, verenigingen met een cultureel aanbod en ondernemers. Wanneer inwoners hun keuze hebben gemaakt, wordt het geld direct aan de betreffende vereniging of ondernemer overgemaakt.

Inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum ontvingen tot nu toe de Doe-Mee-Pas. Op vertoon van hun pas hadden zij de mogelijkheid voor een gratis lidmaatschap van een sportvereniging of vereniging met een cultureel aanbod. Deze verenigingen stuurden de rekening vervolgens naar de gemeente Coevorden.

In de Doe-Mee-Webwinkel kunnen inwoners zien welke mogelijkheden er zijn om te sporten of bijvoorbeeld naar het theater te gaan. Kinderen kiezen wat zij in de zomervakantie willen doen en welke spullen zij voor school nodig hebben. Inmiddels zijn er zo’n zestig aanbieders, die meedoen aan de Doe-Mee-Webwinkel.

Inwoners die al een Doe-mee-Pas hadden, ontvangen deze week een brief op hun huisadres waarmee ze toegang tot de webwinkel kunnen krijgen. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen loggen zelf in. Ouders of verzorgers van kinderen tot 12 jaar loggen in voor zichzelf én het kind.

Regelingen

Het budget voor de webwinkel komt uit de Doe-Mee-Pas-regeling. Die regeling heeft de gemeente Coevorden om te bevorderen dat al onze inwoners kunnen meedoen in de maatschappij. De Kindpakket-regeling is gericht op kinderen van 3 tot en met 17 jaar. De afgelopen jaren stuurde de gemeente waardebonnen naar de kinderen. Sinds 1 april kunnen ouders samen met hen producten kiezen in de webwinkel. De invoering van de Kindpakket-regeling werd mogelijk door de zogenaamde Klijnsma-gelden. Alle gemeenten krijgen die structureel van het Rijk om kinderen in armoede te ondersteunen.

Meer informatie is te vinden via deze link op de website van de gemeente, bellen kan ook: 14 0524, evenals mailen: doemeepas@coevorden.nl.