Coevorden – PvdA Coevorden houdt maandag 16 maart de tweede Relus ter Beeklezing. Die wordt gehouden in Theater Hofpoort en begint om 19.30 uur. Het thema is ‘Veiligheid en onveiligheid van Nederland in de voorzienbare toekomst’.

Sprekers zijn Joris Voorhoeve en Huib Modderkolk. De leiding van de avond is in handen van burgemeester Bert Bouwmeester.

Voorhoeve is vicevoorzitter van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en voormalig collega van Joris ter Beek. Hij is verder bekend van zijn werk als minister van Defensie, lid van de Raad van State, hoogleraar en lector internationale vrede, recht en veiligheid.

Modderkolk is onderzoeksjournalist en auteur van onder andere het boek ‘Het is oorlog, maar niemand die het ziet’. Hij publiceerde in het NRC over de NSA-documenten van Edward Snowden en in de Volkskrant over de AIVD en de rol rond inmenging van Russische hackers in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Aanmelding

Belangstellenden dienen zich aan te melden via terbeeklezing@outlook.com. De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. De entreekosten zijn 5 euro p.p.

De eerste Relus ter Beeklezing vond plaats in februari 2018 op initiatief van wethouder Joop Brink en wijlen Marko Slangewal. Toen werd een oproep gedaan om een straat of plein de naam van de in 2008 overleden Ter Beek te geven. Gasten waren toen mevrouw Anny ter Beek en dochter Marisca, oud-premier en voormalig vakbondsleider Wim Kok (hij overleed in oktober 2018) en Bernard Wientjes, bekend als voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW. Ook commissaris van de Koning Jetta Klijnsma was te gast.

Foto: Tijdens de eerste Relus ter Beeklezing (archieffoto Esselien de Groot).