Dalen – Op drie locaties voor toekomstige speeltuinen waren ouders zaterdag present om in gesprek te gaan met buurtbewoners en andere belangstellenden. Een groep ouders uit Dalen onderzoekt of het mogelijk is om speeltuinen aan te leggen aan de Kolkakkers/Laveringsveen, Stellingmolen/rand park en de Wilgenstraat. Heel wat belangstellenden kwamen een kijkje nemen en om ideeën te spuien. Deze ‘Ontwerp-Je-Speeltuindag’ werd gehouden op Burendag.

De ouders aan de Stellingmolen zijn zeker tevreden over de opkomst en de ideeën en, zo lieten zij weten, op de andere locaties was ook grote belangstelling. Bezoekers konden tekenen en knutselen om aan te geven wat zij willen en met stickers hun voorkeur aangeven.

Anita de Haas plaatste begin 2019 een bericht op Facebook waarin ze vroeg of er in Dalen animo is voor speeltuinen. Hierop werd massaal gereageerd, want er bleek behoefte aan speel- en ontmoetingsplekken te zijn. Ouders meldden zich aan en er zijn inmiddels subcommissies gevormd. De werkgroep werkt inmiddels onder de vlag van Dorpsbelangen Dalen, die helpt bij de realisering en daarnaast wordt gesproken met medewerkers van de gemeente Coevorden.

Concrete plannen

De werkgroep trekt zich na deze dag terug om de plannen concreet te maken. “We laten ontwerpen maken en onderzoeken wat de kosten zijn”, aldus één van de ouders.

Wie meer wil weten, kan een kijkje nemen op Facebook of Instagram.