Dalen – Muziekvereniging Volharding in Dalen hield vanavond vanwege het honderdjarig bestaan een jubileumconcert. Daarvoor was de sporthal van ’t Grootveld omgetoverd in een concertzaal, mede dankzij Keen Theatertechniek. Het publiek werd uitbundig verwelkomd en kon via de rode loper de zaal in.

Het thema was ‘Filmmuziek’. Naast Volharding onder leiding van Jan Bergsma trad het popkoor Daler Voices onder leiding van Aletta Kwant op. Na het welkomstwoord van voorzitter Hanneke Zwiers van Muziekvereniging Volharding nam presentator Jan Vermeij de microfoon over. Hij riep iedereen op om al zingend de muziekvereniging te feliciteren. Het ‘Lang zal zij leven’ werd in dit geval vervangen door ‘Lang zullen zij spelen’. Het publiek gaf er graag gehoor aan. Vermeij gaf uitleg bij alle nummers.

Voor de pauze liet Volharding van zich horen met nummers als ‘Band of Brothers’ naar een serie van Steven Spielberg en Moments for Morricone. Na de pauze was het de beurt aan de Daler Voices, wederom gevolgd door Volharding. Ook brachten zij gezamenlijk het nummer ‘I will follow him’.

De toeschouwers waren zeer te spreken over de muziek en de entourage, dat werd beloond met een daverend applaus.