Coevorden – Het is vandaag, donderdag 11 oktober, coming out day. De boodschap is, dat iedereen zichzelf mag zij en zich veilig moet voelen. Daarom werd vanochtend de speciale Regenboogvlag gehesen bij De Nieuwe Veste door locatiedirecteur Wim Sulimma en de GSA-groep.

De GSA is een groep scholieren van De Nieuwe Veste, die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft zichzelf te kunnen zijn. GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance. Het hijsen van de vlag gebeurde in het bijzijn van het Diversiteitsplatform.

In de school staat een kraampje waar cupcakes worden verkocht. De opbrengst is bestemd voor het houden van activiteiten op Paarse Vrijdag (8 december) en Valentijnsdag op 14 februari, de dag van de liefde. de GSA om het hele jaar door leuke activiteiten te organiseren voor de leerlingen van De Nieuwe Veste. Leerlingen kunnen er in gesprek gaan.

Film ‘We are here’

In Theater Hofpoort draait vrijdag 13 oktober de film ‘We are here’ voor de bovenbouw voor het voortgezet onderwijs. Er zijn twee voorstellingen: om 10.00 en 13.00 uur. Drie jonge acteurs vertellen over hun (autobiografische) verhaal over universele thema’s als liefde, vriendschap en zelfacceptatie. Mher, Ezra en Mats zijn hartsvrienden. Ze bespreken alles met elkaar. Mher zit ermee dat hij niet uit de kast kan komen bij zijn familie vanwege de culturele achtergrond. Met deze film wil het theatergezelschap de angst wegnemen van leerlingen als het gaat over hoe er naar gender, homoseksualiteit of de queercommunity wordt gekeken.