Gees – De 34 Oekraïners die reeds in voormalig vakantiepark De Wolfskuylen in Gees wonen, krijgen over anderhalve week gezelschap van een aantal landgenoten die nu nog gehuisvest zijn in de wijk Ossehaar in Coevorden.

De gemeente hield woensdagavond open huis om de toekomstige opvanglocatie in Gees te bekijken. Diverse belangstellenden, onder wie ook wethouder Joop Slomp, kwam een kijkje nemen. De voorbereidingen voor de nieuwe bewoners zijn nagenoeg afgerond, zo bleek tijdens een korte rondleiding door Pepijn Zweerink van de gemeente Coevorden. De Oekraïners delen de keukens en er is een centrale ruimte.

Daarnaast verhuizen enkele gezinnen van Ossehaar naar de voormalige De Goorn aan de Commissaris Gaarlandtlaan in Coevorden. Verder is er nog een opvanglocatie in de Ontmoetingskerk in Sleen. Het gaat in totaal om ruim 190 Oekraïners.

Op www.coevorden.nl/Oekraïne staat meer algemene informatie over de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Voor vragen: mail of bel, info@coevorden.nl of 14-0524.