Aalden – De veurverkoop van het Folk Veur Volkfestival 2024 startte vandaag om 12.00 uur op bijzondere wijze voor genodigden aan de Aelderstraat 50. Allereerst werd verbinding gelegd met Klaas Scheper die namens de organisatie aanwezig was bij het monument van Folk Veur Volk in Ierland.

Vorig jaar ging het bestuur van Folk Veur Volk naar Ierland om inspiratie op te doen. Tijdens dat bezoek werd in het zuidwesten van Ierland een heus Folk Veur Volkmonument gemaakt. Iedereen die sindsdien het monument vond en op de foto ging bij monument (GPS-coördinaten 51.8514336, -10.3696655) had recht op eeuwig gratis entree tot het festival. Dat waren twaalf personen, die hun gouden ticket vandaag kregen uitgereikt. Daarmee is deze actie afgerond.

Onder hen waren ook het Long Way Home Duo, gevormd door Owen Schinkel en Kylie Kay Anderson. Aangevuld met Lukas Grabe en Katja Kruit gaven zij als de Long Way Home Bluegrass Band een kort optreden ter verhoging van de gezelligheid.

De veurverkoop voor het festival op zaterdag 22 juni begon vanmiddag om half twee. Vanaf maandag 25 maart zijn de kaarten ook te koop bij de Welkoop in Zweeloo en bij Partyservice Peter de Koning. Tegelijkertijd start de onlineverkoop via www.folkveurvolk.nl.

Line-up

De line-up voor het Folk veur Volkfestival: Sons of Sirius, Shamrock 2.0, Them Dirty Dimes, Marlon Pichel & band, The Logues.

Folk veur Volk is een authentiek, leuk festival voor alle leeftijden dat jaarlijks in juni wordt gehouden in de Hof van Schepers in Oud-Aalden. Tijdens het festival kan iedereen genieten van een zeer veelzijdig repertoire folkmuziek. En niet te vergeten is er de vermaarde Irish pub ‘De Stille Knip’. Ook het kinderprogramma is ondertussen wijd en zijd bekend.