Zweeloo – Met twintig praalwagens, meerdere muziekgroepen, versierde (duo)fietsen en andere attracties belooft de optocht van het Zuidenveld in Zweeloo een spektakel te worden. Op vrijdag 12 juli om 18.30 uur vertrekt de bonte stoet vanaf het bedrijventerrein Kieveen richting Zweeloo en Aalden. De route is ruim 5 kilometer lang en komt twee keer over de Aelderstraat. Parkeren kan op diverse plekken aan de rand van het dorp. Het routekaartje van de optocht staat op de website van Zuidenveld Zweeloo.

Voor de veiligheid van deelnemers en bezoekers wordt het parcours die avond vanaf 18.00 uur tijdelijk afgezet voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Na afloop van de optocht kan iedereen naar de brink in Zweeloo gaan voor een gratis feestavond en de prijsuitreiking van alle versieringen. Burgemeester Bert Bouwmeester reikt de prijzen uit.

De straten in Zweeloo, Aalden en een deel van Meppen worden tijdens het Zuidenveld versierd door inwoners. Zij zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Ook maken de dorpen Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup en Zweeloo een grote boog over de weg. Tijdens het Zuidenveld kan iedereen de boog- en straatversieringen bekijken. Er gaat een route langs alle versieringen. Met pijlen wordt de route aangegeven.

Van 12 tot en met 14 juli vindt de 99e editie van het Zuidenveld plaats. Het plaatselijk comité in Zweeloo zet de traditie van Sleen en Dalen voort om er een heus festival van te maken onder de noemer ‘Zweeloo uit de kunst!’ Dit thema komt terug in de versieringen, optocht en alle activiteiten voor kinderen, jongeren en ouderen.