Coevorden – The Athletics Champs Coevorden, onderdeel van Loopgroep Coevorden, is weer gestart met de trainingen. De kinderen hadden er duidelijk weer zin in!

De trainingen zien er door de coronamaatregelen wel wat anders uit. “Het bestuur en de trainers hebben met elkaar overlegd hoe we het beste de trainingen kunnen hervatten. Gezondheid en verantwoord sporten staat hierbij voorop. Wij geven hiermee gehoor aan de richtlijnen van het RIVM en NOC-NSF en de voorwaarden van het Drents sportprotocol.”

Er zijn geen trainingen voor de champs ouder dan 12 jaar en er zijn geen trainingen op het gebied van werpen of springen om materiaalgebruik en contact met materialen te beperken. De trainingen richten zich op looponderdelen, zoals sprint, hordelopen, meters maken, estafettes en de shuttlerun.

Toezichthouders geven aanwijzingen en houden in de gaten of de regels worden nageleefd. Aan de kinderen wordt gevraagd voldoende afstand tot volwassenen te houden. Ouders worden verzocht dat tevoren met de kinderen te bespreken.

Spelregels

Er wordt getraind op een voetbalveld van CSVC op Sportpark Klinkenvlier. Ouders die geen rol hebben in de organisatie van de trainingen hebben geen toegang tot het terrein van CSVC. Er kan geen gebruik worden gemaakt van kleedruimten en sanitaire voorzieningen. Ouders kunnen hun kinderen naar het parkeerterrein van Klinkenvlier brengen. De kinderen dienen hun sportkleding reeds aan te hebben. Voor en na de training staat desinfecterende handgel klaar. Na afloop van de training moeten de kinderen meteen vertrekken. De trainers wachten de kinderen op bij de ingang van het voetbalcomplex. Na afloop van de training worden de kinderen weer naar de uitgang geleid.

De trainingstijden zijn ongewijzigd: team 1 en team 2, donderdag 18.00-19.00 uur; team 3, donderdag 19.15- 20.15 uur. Er zijn twee groepsapps in gebruik, deelname hieraan is verplicht. Alle belangrijke berichten worden via de INFO-app gedeeld. Naast de gesloten INFO-app is er een open groepsapp.

Loopgroep Coevorden vraagt daarnaast aandacht voor de algemene maatregelen van de overheid: blijf thuis bij milde gezondheidsklachten (neusverkoudheid, hoesten, koorts, luchtwegklachten), dat geldt ook als iemand in hetzelfde huishouden koorts heeft; zorg voor goede hygiëne (was regelmatig goed je handen, hoest of nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes); houd afstand, schud geen handen en blijf op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.

Wie vragen heeft, kan mailen of bellen: loopgroepcoevorden@gmail.com, 06-3733 4883 (Henriët).