Stichting Kunst & Cultuur Drenthe houdt weer de actiemaand ‘Gekleurd Grijs’. De aftrap ervan is op dinsdag 26 maart in MFC Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan in Coevorden. Van 14.00 tot 16.30 uur zijn er allerlei workshops als acrylgieten, schilderijen maken met materialen uit de natuur en djembé. Na de workshop is er accordeonmuziek en een kort officieel moment als aftrap.

Deelname is gratis. Er is geen strikte leeftijdsgrens. Iedereen die zich aangesproken voelt, mag deelnemen aan de activiteiten van Gekleurd Grijs. Aanmelden kan door een mail te sturen naar simone@kunstencultuur.nl met vermelding van de workshop naar keuze (de workshop acrylgieten is al volgeboekt).

Deelnemers aan de workshop ‘Natuur aan de muur’ van Saskia de Groot maken een 3D-schilderij van natuurlijke materialen. Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld mos, steentjes, takjes, jute, touw, veertjes en andere materialen.

Beatrix Copier verzorgt de workshop acrylgieten. Bij deze techniek worden allerlei kleuren verdunde acrylverf op een doek gegoten. Daardoor ontstaan mooie en abstracte afbeeldingen. Het is een onvoorspelbare techniek met elke keer weer een ander resultaat. Gedurende de komende periode zijn er nog wel workshops acrylgieten in Aalden.

De djembé is een trommel, die uit landen aan de westkust van Afrika komt. In de workshop ‘Harry’s Trommelhok’ leert Harry Pol de deelnemers hoe zij de trommel met hun handen bespelen. De basistechnieken zijn vrij eenvoudig, waardoor in je in een groep snel en leuk samen kunt spelen.

Gekleurd Grijs

De actiemaand Gekleurd Grijs is opgezet om senioren kennis te laten maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Het samen ontdekken van kunstzinnige activiteiten wordt gestimuleerd. En het ontwikkelen van het eigen talent staat gedurende de maand centraal. Zo kan er worden gedanst, gezongen, geschilderd en er worden theatervoorstellingen en films met korting aangeboden.

Andere activiteiten

Er zijn de komende tijd nog diverse andere activiteiten in het kader van ‘Gekleurd Grijs’ in de gemeente Coevorden. Zo zijn Neuro Graphic Art van SAM Drenthe in De Aelder Meent Aalden, een middag in de synagoge aan de Kerkstraat in Coevorden, kennismaken met acrylgieten in Aalden, spinnen met schapenwol in ‘t Haantje, portrettekenen in Studio Concrea in Schoonoord, Zwart-wit bos, workshop heelal in Coevorden en workshop druppels van het Coevorder Kunstenaarscollectief in Coevorden, een lezing met rondleiding in Museum Thijnhof in Coevorden, creatief aan de keukentafel in Aalden.

Meer informatie hierover is te vinden via deze link. De activiteiten kunnen per gemeente worden weergegeven.