Coevorden – Met name BBC2014 vindt de ruim 1 miljoen voor het zichtbaar maken van de resten van de Bentheimerpoort wel heel veel geld. “Dat het college inzet op historie, vinden wij prima. Daar staan we achter, maar we vinden dit wel heel veel geld”, aldus Ton Soppe.

Hij denkt, dat er best scenario’s zijn die minder geld kosten. “En ik vraag me af of de toerist erop zit te wachten om door een venster naar een bak stenen te kijken. Ik heb enkele inwoners van Coevorden gevraagd wat zij ervan vinden en ook zij vinden het een enorm bedrag.” Hij pleitte ervoor, dat wethouder Jeroen Huizing voor de raadsvergadering van dinsdag 7 december weet wat de provincie bijdraagt. Huizing liet weten, dat hij dat niet kan afdwingen.

Tijdens het bouwrijp maken van de percelen in de Bentheimerstraat in maart 2019 zijn restanten van de Bentheimerpoort aangetroffen. De wens is om deze resten om de Bentheimerpoort op enigerlei wijze zichtbaar te maken om de historie van de stad te benadrukken.

De totale kosten om dit te bewerkstelligen, zijn 1.020.000 euro. In de eerste plaats moesten de bouwplannen worden aangepast. Daarnaast zijn er kosten mee gemoeid om de resten van de Bentheimerpoort op passende wijze te tonen. Als de gemeente geen geld bijdraagt, staat het de eigenaar van het perceel vrij om de resten te verwijderen.

Zie ook:

Project Bentheimerpoort kost ruim 1 miljoen euro