Coevorden – Voor zaterdag 13 mei staat een nieuwe editie van MFC’s Metal May-hem op het programma, deze keer kleiner opgezet dan voorgaande jaren met twee bands. Vanuit België komen de mannen van ‘Dudsekop’ naar Coevorden en de band die het voorprogramma verzorgt is ‘Written in Blood’ .

Dudsekop is black metal die afwijkt van de gebruikelijke donkere paden en begonnen als een covidproject van Josh Fury in samenwerking met drummer Burt. Het debuutalbum ‘Liksems’ werd geschreven en opgenomen. Aan de opnames werkten diverse gastvocalisten mee. Na het uitbrengen van de eerste single ‘Koavezwort’ ontstond het idee om een band op te richten. Bjorn voegde zich bij de gelederen en verzorgde de screams. Later traden ook Wouter en Nico toe als respectievelijk gitarist en bassist. Ondertussen stond de band op Ieper Hardcore Fest 2022. In de loop van dit jaar komt Dudsekop met een drie tracks tellende ep, alleen te beluisteren en verkrijgbaar als digitale release. Aan het einde van het jaar is het de bedoeling een nieuw album uit te brengen. Dit jaar komen de vocalen voor rekening van Tijs Verhelst als opvolger van Bjorn.

De eerste band van de avond is Written in Blood. Voormalige leden van God Dethroned & Mandator smeedden deze nieuwe melodic deathmetalband. Nummers met een vleugje old school death metal in de stijl van Unleashed, Bolt Thrower en een vleugje Hypocrisy zijn de ingrediënten voor serieus headbangen bij liveshows. Na het opnemen van een demo in 2021 tekende de band begin 2022 een deal met TrollZorn records uit Duitsland. Er werden enkele optredens gedaan in Nederland en Duitsland. In december 2022 werd een volledige cd met de naam ‘Written in Blood’ uitgebracht, die goed is ontvangen in de Duitse media.

MFC aan de Monierweg 32 opent de deuren om 21.00 uur en om 22.00 uur start de eerste band. De entreekosten zijn 7 euro, MFC-leden betalen 5 euro. E is een pinautomaat aanwezig.

Meer weten? Lees dan het complete artikel met links naar filmpjes, websites en Facebookpagina’s via deze link op de website van MFC.